Teli Hirlevel 2017

Januárnak mindjárt itt a vége, de úgy néz ki, a hidegnek még nem. A tavaszi nagytakarításban én nem vagyok valami jó. Ha belefogok, a régi dolgok mindig megakasztanak, úgyhogy még órák múlva is ugyanott tartok, csak a felfordulás nagyobb. Az eredeti feladat pedig még mindig befejezésre vár.

Az előttünk levő év meghatározó lesz a gyülekezet számára, sok minden változni fog. Miközben a régi dolgok helyébe új dolgok jönnek, nagyon fontos, hogy Jézust, a Szentlélek vezetését és az elhívásunkat ne veszítsük szem elől

Hogy mire is fókuszáljunk? Ez jó és nagyon fontos kérdés. A gyülekezet annyira elfoglalttá válhat a másodlagos dolgok végzésében, hogy elveszítjük az első szeretetünket. Ne feledjük, hogy szeretet nélkül semmik vagyunk. (1. Kor. 13)

Március első hétvégéjén rendezünk egy konferenciát, amelyre Bristolból érkezik egy kis vendégcsapat. Itt lehetőség lesz arra, hogy elméletben és lélekben is felkészüljünk rá, hogyan világíthatunk keresztényként a környezetünkben a hétköznapokban.

A gyülekezetben az Ábrahám élete előtti időszakot, az emberiség történetének legkorábbi szakaszát

fogjuk tanulmányozni – és megnézzük, miért is van nekünk, Szegednek és az egész világnak szüksége Húsvétra. Úgy tűnik, a Bibliának ez a része eltér a többitől, elég ellentmondásos és tele van fura történetekkel.

Ahogy karácsony után nagyböjtön át húsvét felé haladunk, ez kiváló alkalom arra, hogy böjt idején újra Istenre összpontosítsunk, újra felfedezzük szeretetét és elhívását. Ez csak akkor történhet meg, ha a Szentlélek munkálkodik bennünk. Szánjunk rá időt, hogy megtörténjen bennünk!

Még egy dolog: minden kedden 13:00-tól körülbelül 20 -30 percig a Dóm téri templomban fogok imádkozni – ha szeretnél, nyugodtan csatlakozz hozzám!


Tags: #hírek

Közzétett: Január 31, 2017

Frissített: Január 31, 2017