Metszés

Kedves Gyülekezet!

020 egy érdekes év volt – szerintem mindenki, aki 2015-ben elgondolta, mit fog tenni 5 év múlva, óriásit tévedett. A Covid 19 teljesen megváltoztatta az élet rendjét idén, és a csodálatos vakcinák ellenére, úgy sejtem, 2021 nyaráig még befolyásolni fogja a dolgokat. Ezek a társadalmi változások drámai mértékben hatottak arra, hogyan találkozunk és kommunikálunk gyülekezetként.

Hogyan látjuk ezeket az időket, és hogyan reagálunk rá? Először is a Covid nem Isten ítélete a világ fölött, és/vagy nem az Ő arra való eszköze, hogy megtérésre hívja az embereket. Úgy hiszem, annak a bukott, összetört világnak a tünete, amely Megváltójára vágyik.

Eltöprengve ezen, azt gondolom, ez a metszés ideje. A faágakat visszavágják, hogy gyümölcsözőbbek legyenek és bőségesebb termést hozzanak a megfelelő évszakban. Úgy gondolom, ez egy olyan időszak, amikor a gyülekezet újraértékelheti prioritásait, a közösségben betöltött szerepét és funkcióját, és megengedheti a Főkertésznek, hogy újraformálja. Remélhetőleg ez az időszak nem lesz túl fájdalmas, hanem ragaszkodhatunk Isten ígéreteihez, hogy Ő azon dolgozik, hogy formáljon minket és gyümölcsözőbbé tegyen.

A Karácsony és Újév közötti idő kiváló szakasza az évnek arra, hogy fölfedezzük, imádkozzunk és gondolkozzunk ezekről a dolgokról, és meglássuk, mit akar tenni Isten az életünkben.

A babiloni fogságból visszatérők (Ezsdrás, Nehémiás, Haggeus, Zakariás és Ézsaiás 55-66.) talán üzenhetnek valamit számunkra.

Emellett, a gyülekezetnek szüksége van némi visszajelzésre a jelenlegi erőfeszítéseinkkel kapcsolatban, amikkel közösséget igyekszünk biztosítani. Bölcsen tennénk, ha olyan dolgokra fordítanánk az energiát, amik ténylegesen hatékonyak és használjuk őket. Kérlek, a következő kérdésekre válaszoljatok emailben az andy@sionszeged.info címre (Nem Facebook-on vagy az email listára!)

  • Hogyan/hol veszel jelenleg részt a Sion közösségében?

    • Ha nem veszel részt a vasárnapi találkozóinkon, meg tudnád osztani, mi ennek az oka?
  • Hogyan tudnál segíteni nekünk abban, hogy a Covid alatti közösséget jobbá tegyük?

  • Min változtathatnánk, hogy a közösséget jobbá tegyük?

Sok szeretettel:

Andy és a vezetőség


Tags: #hírek

Közzétett: December 30, 2020

Frissített: December 30, 2020