Columbo Evangéliuma

Columbo nagyszerű detektív, a világ minden táján szeretik őt. Budapesten még szobra is van. Rendetlenül néz ki, szórakozottnak és szétszórtnak tűnik, de amikor a bűncselekmény helyszínét épp elhagyni készül, fejét megvakarva kimondja a híres mondatot: “Csak még egy dolog” - és feltesz egy nagyszerű kérdést. Mindig elkapja a tettest.

Minden epizód története ugyanolyan módon bontakozik ki. A néző tudja, ki a gyilkos, és végignézi, ahogy Columbo felderíti a rejtélyt.

A Húsvétot követő időszakban Márk evangéliumát fogjuk tanulmányozni, minden héten feldolgozunk egy-egy történetet egy-egy fejezetből. Ennek az evangéliumnak a stílusa feszes tempójú, tele van cselekménnyel. Nem sokat beszél Jézus születéséről, vagy a feltámadás után történtekről. Az elején ezt olvassuk: “Jézus Krisztus, az Isten Fia evangéliumának kezdete” - ez a négy evangélium Columbo-ja. Mert az olvasó tudja, hogy Jézus Isten Fia, hogy Ő meghalt, eltemették és föltámadt. Arról viszont nem sokat tud, ki is tulajdonképpen Jézus, és hogy ez mit is jelent, mit tett, és miért jött el értünk.

Úgyhogy vegyük föl ballonkabátunkat, és járjunk utána együtt: ki is ez a Jézus?

…Csak még egy dolog…


Tags: #hírek

Közzétett: Március 27, 2016

Frissített: Március 27, 2016