Őszi Hirlevel 2015

Kedves Gyülekezet!

Itt a szeptember, az iskola elkezdődött, és mi is az élet egy új tanévét kezdjük el együtt.

Van egy barátunk, aki Berlinben él. Az albérleti szerződésének egyik pontja, hogy minden ablakot ki kell nyitnia, hogy kiszellőztessen. Amikor az ICF-fel (Nemzetközi Keresztény Közösség) valamelyik német diáknál jöttünk össze, mindig kinyitotta az ablakot, bármilyen volt is az időjárás, és megfagyasztotta a kis csoportunkat! Az új levegő, ami általában fagyos, megtisztítja a régi áporodott levegőtől a szobát, felébreszti az álmos embereket, és frissességet, energiát és elevenséget hoz.

A vezetőség úgy érzi, a mostani időszak kicsit ilyen : kinyitottuk az ablakokat, és várjuk, hogy a Szentlélek friss levegőt és életet leheljen a helyzetünkre. Várunk, imádkozunk, és türelmesek vagyunk, és keressük, mit akar Isten cselekedni.

Ebben a félévben Józsuét fogjuk tanulmányozni, és meglátjuk, hogyan tudunk együtt belépni azoknak az ígéreteknek a földjére, amit Isten nekünk adott.

Az egyik nagy változás idén a Vendég Vasárnap lesz. Havonta egyszer különleges istentiszteletünk lesz, ami ideális alkalom lesz vendégeket hozni a gyülekezetbe. Az alapötlet az, hogy teret adjunk arra, hogy azok az emberek, akik általában nem járnak gyülekezetbe, kellemesen érezzék magukat, és nem furcsán. Kicsit változtatni fogunk az szokásos formán és elrendezésen. Lesz sok finom torta és kávé is. Ez egy kísérlet, és idővel fejleszteni fogunk rajta, ezért legyetek türelemmel, és hívjatok meg embereket. :)

Emellett az úrvacsora ideje “családiasabb” lesz. Kibővített idő lesz a szolgálatra, imádságra és dicsőítésre. Ez “a gyülekezet a gyülekezetért” ideje lesz.

Advent alatt pedig Jézusról mint újra ejövő Királyról fogunk hallani, és a különleges vendégbarát karácsonyi istentiszteletünket december 20-án tartjuk - gyertek jelmezben!

Arra kérünk, támogassatok minket imában, és azzal, hogy elhozzátok magatokkal barátaitokat, családtagjaitokat. Ez a félév jó móka lesz. :)

Szeretettel:

A vezetőség


Tags: #hírek

Közzétett: Szeptember 1, 2015

Frissített: Szeptember 1, 2015