Azonosításunk az imádságban

Róma 8:15, Ezékiel 36:22-23, Zsoltárok 25:14-11

Igehirdető: Balázs

Sorozat: Imádság

Topics: #fordítás

Dátum: Január 29, 2023

Isten szemében milyenek vagyunk, hogyan lát minket? Milyen a mi képünk Istenről? Amikor megismerjük Istent, formálódik a képünk Istenről.

Fontos, hogy Isten hogyan lát Téged. Megmutatja, hogy sokkal többek vagyunk a számára, mint gondolnánk. Ő formált minket anyánk méhében. Isten nagy figyelemmel alkotta meg a világot. Minden nap végén megállapította, hogy amit alkotott, az jó. Amikor az embert alkotta Isten, akkor megállapította, hogy amit alkotott az nagyon jó. Elhiszed? Drága vagy a szemében. Örül Neked. Nem akar Neked rosszat. Ajándék vagy. Nem feledkezik meg Rólad. A tenyerébe vésett Téged. Az övének tart. Nem veszít el. Ragaszkodik hozzád. Szeret Téged. Nincs olyan, akit jobban szeret nálad.

Bármi történik is, szeretni fog. Nem a kudarcaidra vagy a bűneidre néz. Ha elfogadod Jézust, akkor megváltott bűnös vagy. Ne vádold magad! Milyen az Atya mi felénk? Istent soha senki nem látta, Jézus jelentette ki, aki az Atya kebelén van. A mennyei Atya vár minket. Az Atya kebelén Neked is hely van készítve. Mert az Ő gyermekei vagyunk. Ki tudod-e mondani, hogy abba Atya. Az abba azt jelenti, hogy apuci. Mondta már Isten Neked, hogy kije vagy? Drága vagy Neki. Az egyszülött Fiát adta érted. Így gonolsz magadra, amikor imádkozol? Ki akar lenni Isten a mi szemünkben?

Ki az, aki féli az Urat? Ne felejtsük el, hogy Ő könyörületes. Tisztában vagyunk vele, hogy Ő szent, mentes a bűntől. Isten ismeri az életünket. Látja a lehetőségeinket. Elhisszük-e, hogy tudja, mi nekünk a legjobb? A szabadság Krisztusban azt jelenti, hogy szabadok vagyunk azt tenni, amit Isten szeretne. Rá tudod bízni magad? Boldog, aki követi Istent. Bízzuk rá az életünket!