Az imádság megközelítései

Préd. 5, 1-5

Igehirdető: Bela

Sorozat: Imádság

Topics: #fordítás

Dátum: Február 5, 2023

Isten hogyan áll hozzá az imádsághoz? Miben kell fejlődnünk? Sokszor tettünk fogadalmat, valamilyen kéréssel párosítva. Ha ezt megkapom, akkor azt fogom tenni. Jézus tudja mire van szükségünk. Ne igérjünk olyat, amit nem tudunk megtenni. Ha nem teljesítjük, amit igértünk, akkor annak ára van. Anániásék nem embereknek hazudtak, hanem Istennek. Istent nem lehet becsapni. Inkább ne tegyünk fogadalmat, de ha vállalunk valamit, akkor annak tegyünk eleget! Sokszor úgy gondoljuk, hogy ha hosszan imádkozunk, Isten akkor meghallgatja. Kit akarok lenyűgözni?

Illés nem hosszan imádkozott. Azt kérte, hogy Isten mutassa meg a hatalmát, és azt, hogy ő a szolgája. Ezek azért vannak leírva a Bibliában, hogy tanuljunk belőle. Minden hivalkodó beszédért számot kell adnunk. Még a szánkon sincs a szó, Ő már tudja. Most mintha erőtlenek lennénk. Elmaradtak a jelek és a csodák. Mi lehet a baj? Mi az, amit nem teszünk? Isten az árvák és özvegyek Istene. Jézus lehajolt még a leprásokhoz is. Nem ment el azok mellett, akik nyomorúságban voltak.

Mi hogyan megyünk el mellettük? Isten mit vár tőlünk? Amire szükség van, azt Isten megadja. Isten szent. Nem nekünk kell a világhoz térni, hanem nekik hozzánk. Túl sok mindent megengedünk magunknak! A gyülekezet nem azért erőtlen, mert Isten megváltozott. Mi sántikálunk! Amíg vakok vagyunk, addig nem tudunk másokat vezetni. Isten meg akar tisztítani és meg akar szentelni. Isten látja a tetteinket. Kinek hazudunk? Egymás mellett kell állnunk! Van, amikor nincsennek szavak. Lehet, hogy nem tudod, mit kellene kérned. Gyere Istenhez! Ő szavak nélkül is ismer. Isten úgy beszél hozzánk, hogy megértsük. Isten ma is szól. Anna szavak nélkül imádkozott, úgy, hogy nem is lehetett hallani, hogy mit kért. De Isten tudta! A Lélek segít az erőtlenségünkön. Bármilyen helyzetben vagy, Isten látja. Isten nevel, hogy el ne vesszünk.