Diakok

Zsolt. 131, 124, 133

Igehirdető: Diakok

Sorozat: Imádság

Topics: #fordítás

Dátum: Május 14, 2023

131. Zsoltár

Csak Jézusban van nyugalmunk. Hogyan csendesítette le a lelkét a zsoltáríró? Az ördög célja, hogy ne Istenre figyeljünk, hogy ne tudjunk elcsendesedni. A zsoltáríró lecsendesítette a lelkét, Istennel személyes kapcsolata volt. Istennel csendességben kell lennünk! A hit hallásból van. Krisztus beszédét kell szólnunk, hogy lenyugodjunk. Mi nem tudunk harcolni a bűn ellen, de Krisztus legyőzte a bűnt. A bűn többé nem uralkodik rajtunk. Közel kell lenni Istenhez! Én döntöm el, melyik formába illeszkedem bele. Döntsünk úgy, hogy Krisztuséba illeszkedjünk bele. A zsoltáros bízott Istenben. Olyan kapcsolata volt Vele, mint egy apának a fiával. Ragadjuk meg ezt a kapcsolatot! Isten szeret minket. Hagyjuk, hogy a szeretete átformáljon!

124. Zsoltár

Ez egy zarándok ének. Közösen énekelték. Ha nem mentett volna meg az Úr, akkor hol lennénk? Amikor nagy a teher, akkor szükség van bátorításra. Tudta Isten, hogy Józsuét bátorítani kell. A bátorítás, nem csak Józsuénak szólt, hanem az egész Izráelnek. Az áldás forrása az Úr! Az Úr neve legyen felmagasztalva, hírdetve! Van szabadító Isten! Ellenségekkel van harcunk. Az igazi ellenség az ördög. El akar távolítani Istentől. A mi segítségünk az Úr nevében van, aki kiszabadít az ellenség kezéből. Jézus szeret, velünk van minden nap! Ő a szabadító!

133. Zsoltár

Ezt a zsoltárt akkor énekelték, amikor sokan voltak együtt közösségben. Áldás és élet akkor van, ha egységre jutnak. Szép hasonlatok: a bőséges áldás képe, az égi harmat, mely élteti a növényeket. Minden összhangban működik. A bolygók, a sejtek, és az állatok is összhangban vannak. Minden, amit teszünk összhangra törekszik. Az összhang Istentől ered. Hogy lehet egyetérteni másokkal? Sokfélék vagyunk. Mást gondolunk dolgokról. Egy akaraton kell lennünk! Az zenészek nem ugyanazt játszák, mégis mikor a karmestert figyelik, összeáll a mű. A végeredmény nem az egyéni teljesítménytől függ. Nem az egyformaság a lényeg, hanem a sokszínűség összhangja. A sokszínűségben a közös pont a feltámadt Jézus. Ő irányít. Fogadjuk el, hogy nem vagyunk egyformák, de mindenkinek helye van! Támogassuk egymást!