2 Kir. 20

Ézsaiás 38,39

Igehirdető: Andy

Sorozat: Ezékiás

Topics:

Dátum: November 21, 2022

A próféta, a király és Isten

3 ember a történetben - 3 pont

  1. A próféta

Alázattal és szelídséggel végezte munkáját. Istenről szólt a dolog, nem róla. A munkája veszélyes volt, de ő hűséges volt. A két történetben, az elsőben proaktív volt, a másodikban viszont reaktív. Ismernie kellett Isten hangját, szívét és erejét.

  1. A király

Néhány olvasmánytól eltérően nem hiszem, hogy jól jön át. Ember volt, nem szuperember, pont mint mi Amikor megmondták neki, hogy meg fog halni, panaszkodott, nyafogott és csak önmaga megszállottja volt. Nem néz szembe a halállal. Ő csak “Nézd meg, mit tettem érted, Istenem. Ő is meggyógyult, de ez nem volt elég, szüksége volt egy jelre. Amikor jöttek a látogatók, mindent megmutatott nekik. Elmondta nekik, hogy Isten tette ezt érte? Úgy tűnik, hogy ő is önmaga megszállottja… azt mondták neki, hogy a gyerekeit megölik és rabszolgasorba viszik, ő pedig " Béke/biztonság lesz számomra.” Ez a történet egy figyelmeztetés volt, mint Jónásnál, és Isten meggondolhatta volna magát, de Ezékiás úgy volt vele, hogy “OK”.

3 Isten

Isten kegyelmes és jóságos, és mindkét történetben szeretetből és irgalomból cselekszik, függetlenül attól, hogy Hiszkija megérdemli-e. Ő meghallgat,emlékszik és cselekszik. Ezékiás meghalhatott volna, nem kellett volna jelet tennie, és a babiloniak is jöhettek volna korábban, de az Ő irgalmasságát kiterjesztette. Ő is az Ő szabályai szerint cselekszik, nem a mi szabályaink szerint. Ő egy jó apa, de még a jó apa sem viszi a gyerekeket mindig a hamburgerkirályokhoz enni. Néha a nehéz dolgokat is meg kell tennie.

Kérdések

  • Ismerjük-e Isten hangját, és mit teszünk, amikor meghalljuk?
  • Hogyan ismerhetjük el Isten útjait az életünkben?
  • Hogyan bízhatunk Isten irgalmában és kegyelmében, és hogyan élhetünk benne nem elvont módon?